top of page
  • Foto van schrijverThuiskokkie

Tagliatelle alla bolognese

Bijgewerkt op: 30 apr.

Ik weet dat er heel veel mensen zijn die pasta met bolognese saus maken. Maar toch wil ik jullie mijn recept ook meegeven en alleen maar omdat deze ook zo lekker is en dat dit recept komt uit de authentieke Italiaanse keuken.



Voor 4 personen heb je nodig allereerst geduld, maar ook:


Olijfolie

80 gr pancetta

1 kleine ui

1 kleine winterpeen

1 stengel bleekselderij

300 gr rundergehakt

Klein blikje tomatenpuree

Halve glas rode wijn

500 ml groentebouillon

Zwarte peper, zout, nootmuskaat

400 gr tagliatelle


Ik doe de pancetta, ui, wortel en bleekselderij in de keukenmachine en hak ze daarin fijn. Je kan ze natuurlijk ook zelf fijnsnijden dan wordt je saus iets grover.

Daarna doe je wat olijfolie in de pan en bakt bovenstaande zo'n 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan het gehakt erbij en bak deze rul. Als het gehakt gaar is dan mag de wijn erbij en laat dit even verdampen. Doe de tomatenpuree in een kopje met wat bouillon en roer dit door, dit mag dan bij het gehakt/groenten mengsel.

Doe er peper, zout en beetje nootmuskaat op.

Laat de saus op een zacht vuur 2 uur afgedekt zachtjes pruttelen. Voeg af en toe een lepel bouillon toe.

Als de saus klaar is kan je de tagliatelle koken en serveer het met de saus. Meng de pasta en de saus pas in het bord dat is een gewoonte uit het zuiden van ItaliĆ« šŸ˜‰


Wist je dat de bewoners van Bologna het een belediging vinden als je deze saus met spaghetti eet en dat ze het serveren zonder kaas?



Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page