top of page
  • Foto van schrijverThuiskokkie

Gado Gado

Laten we beginnen met de uitspraak. Je zegt Kaddo Kaddo alleen de k is zoals een Engelse g.



Het is een heerlijke vegetarische Indonesische salade. Je kan, zoals ik, het eten als salade maar ook als bijgerecht met nasi of iets dergelijks. Heel lekker is ook om hier tempeh bij te doen.


Wat heb je nodig voor 4 personen. Eigenlijk kan je heel veel soorten groenten hiervoor gebruiken. Dus mooi gerecht om je restjes op te maken.


Ik heb gebruikt:

200 gr. Sperziebonen

Paksoi

Zakje julienne gesneden wortels

Komkommer

100 gr. Taugé

4 eieren

Gefruite uitjes

Pindasaus (1 sjalot fijn gesneden, 1 knoflook geperst 2 grote el pindakaas met noot, 2 el ketjap manis 300 ml kokosmelk, 3 tl sambal oelek)

Evt. Tempeh (tamarindepasta)


Snij de paksoi in stukjes en maak de boontjes schoon. Kook beide groente kort zodat het nog lekker knapperig is. Was de taugé en giet hier kokend water overheen. Laat de groenten goed uitlekken.


Maak een papje van 2 tl tamarindepasta met 3 el water en wat zout. Snij de tempeh in blokjes en marineer ze in dit papje. Bak de tempeh lichtbruin in hete olie. Daarna op een stuk keukenrol laten uitlekken.


De pindasaus.

Verhit wat olie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook aan. Voeg dan de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm dit. Goed blijven roeren. Doe er op het laatst de ketjap en sambal door.


Rangschik de groenten, tempeh op een bord. Doe er wat pindasaus overheen en maak af met het ei en gebakken uitjes.

Recente blogposts

Alles weergeven

Zuurgoed

Comments


bottom of page