top of page
  • Foto van schrijverThuiskokkie

bibimbap, 1 van mijn lievelings recepten

Bijgewerkt op: 22 aug.

Het is een lijst met ingrediënten maar laat dat je er niet van weerhouden dit superlekkere gerecht te maken.




Voor 2 personen:

150 gr rijst

200 gr rundergehakt

1 uitje

2 teentjes knoflook

1 Spaanse peper

Sojasaus

Vissaus

Sesamolie

1 tl sesamzaadjes

1el suiker

Handje taugé

1 stengel bosui

50 gr julienne gesneden wortel

Kwart courgette

6 shii-take

100 gr verse spinazie

2 eieren


Voor de saus

2 el witte rijstazijn

4 tl sesamolie

4 el gochujang

1 el suiker


Kook de rijst volgens verpakking.snij een uitje en hak de knoflook fijn. Haal de zaadjes uit de peper en snij fijn. Fruit dit kort in een pan met een beetje olie. Als de uitjes gaan verkleuren.dan het gehakt erbij. Bak dit rul en gaar. Voeg dan een el sojasaus toe. Roer goed door en voeg de suiker toe. Roer weer goed door en bak zachtjes nog 1 minuut. Doe dit in een bakje en.dek af.


Was de courgette en snij de schil er ruim af. Snij.de schil in reepjes het binnenste gebruik je niet. Hak nog een teentje knoflook fijn. Maak de pan schoon met een stuk keukenpapier doe er wat olie in en fruit de knoflook heel even. Doe dan de reepjes courgette erbij en bak dit 1 minuut. Voeg 2 tl vissaus toe en roer even door. Doe dit ook in een kommetje en dek af.


Maak de pan weer schoon. Nu is de taugé aan de beurt. Snij de bosui in reepjes. Verhit de pan weer, beetje olie erin en voeg de bosui toe. Bak 1 minuut voeg de taugé toe en besprenkel met wat druppels sesamolie. Na een half minuutje mag ook dit in een kommetje.


Maak de pan weer schoon. Nu is de taugé aan de beurt. Snij de bosui in reepjes. Verhit de pan weer, beetje olie erin en voeg de bosui toe. Bak 1 minuut voeg de taugé toe en besprenkel met wat druppels sesamolie. Na een half minuutje mag ook dit weer in een kommetje.


Schoon stukje keukenpapier, pan schoonmaken en snij de shii-take in plakjes. Verhit de pan met een klein beetje sesamolie. Voeg de shii-take toe en roer goed door en bak 2 minuten. Je raadt het al in kommetje, keukenpapier enz.


Nu mag in de verwarmde pan een beetje olie en roerbak de spinazie. Druppel er op het laats een.paar druppels sesamolie over en de sesamzaad. Bewaar in een afgedekt kommetje.


Nu kan je de eieren bakken.


Verdeel daarna de rijst over 2 kommen en leg het gebakken ei in het midden. Leg daaromheen de groenten en het gehakt en serveer de saus apart zodat ieder het naar smaak kan toevoegen.





Ik zou zeggen geniet ervan!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page