top of page
  • Foto van schrijverThuiskokkie

Chinese tomatensoep

Bijgewerkt op: 30 apr.

Dit is een heerlijk soepje waar lekker veel groente in zit. Het zoete smaakje komt door de gembersiroop en hoort echt bij deze soep.



Wat heb je nodig voor 4 flinke koppen:


750 gr tomaten

2 uien

2 teentjes knoflook

150 gegaarde kip in stukjes

125 gr taugé

125 gr rijstnoedels

1,5 ltr kippenbouillon

1 tl sambal

5 el gembersiroop

1 el appelazijn

1 klein blikje tomatenpuree

0,5 el maïzena

Peper en zout

Olijfolie


Zet een pan water op het vuur en snij de tomaten aan de onderkant kruislings in. Als het water kookt doe je de tomaten even erin en als je ziet dat het velletje los gaat laten doe je de tomaten in een kom met koud water. Nu kan je heel makkelijk de schilletjes verwijderen.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak dit kort mee.

Snijd de tomaten in parten en voeg deze bij de uien. Kook 1,5 liter water en voeg doe dit in de pan samen met 2 bouillonblokjes. Laat de soep ongeveer 10 minuten koken.

Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met de gembersiroop, de azijn en wat peper en zout. Doe de maïzena in een klein bekje en voeg daar een beetje water bij. Roer door zodat het goed mengt. Voeg het maïzenapapje toe en roer de soep goed door. Hierdoor wordt hij wat dikker. Doe de gegaarde kip erbij.

Laat de rijstnoedels 2 minuten weken in gekookt water. Knip het kleiner en voeg dit toe aan de Chinese tomatensoep.

Garneer de Chinese tomatensoep  met een handje taugé en wat peterselie.



Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page