top of page
  • Foto van schrijverThuiskokkie

Burritos met rundergehakt

Bijgewerkt op: 30 apr.

Soms is het heerlijk om op de bank met de televisie aan te eten. Het makkelijkst is dan iets uit het vuistje. Nou dit is zo'n recept.

Het is voor ongeveer 6 - 8 burritos maar het fijne is, je kan ze makkelijk invriezen. Daarover hieronder meer.




Wat heb je nodig:

Burrito kruiden:

1 tl uienpoeder

2 tl komijnpoeder

1/4 tl zwarte peper

1/4 tl cayenne peper


Olijfolie

2 knoflooktenen

Fijngesnipperd halve ui

500 gr rundergehakt

2 el tomatenpuree

3 el water


6 - 8 tortillas

400 gr gekookte rijst

Ijsbergsla

Blik maïs

Blik zwarte bonen

Tomaten in stukjes

Kleine rode ui in halve ringen

Koriander (optie)

Geraspte kaas


Verhit de olie en bak hierin de ui met knoflook snel aan. Doe het gehakt erbij en bak rul en gaar. Doe de burrito kruiden erdoor en roer goed door. Dan mag de tomatenpuree met het water erdoor, meng dit goed en laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Het gehakt mag niet droog zijn maar ook niet te nat. Zet het vuur uit en laat dit 10 minuten afkoelen. Als je dit niet doet en meteen in de tortilla doet zorg je ervoor dat door de hitte de tortilla gaat stomen en dan wordt de tortilla vochtig.


Leg een tortilla op je werkblad en leg hier 50 gr rijst op. Daarop ongeveer 60 gr gehakt. Dan wat sla, maïs, bonen, tomaat, rode ui, koriander en kaas.

Rol de burrito op en zorg dat je de zijkanten naar binnen doet anders valt alles eruit. Doe de burrito in aluminium folie en doe dit in een voorverwarmde oven van 180 gr voor 20 minuten.

Je kan er een chilisausje of salsasaus bij serveren, wat je lekker vindt.


Invriezen:

Doe de burrito nadat deze opgerold is, in de folie zit, in een diepvrieszakje. Zo weet je zeker dat er geen vocht bij komt. Laat wel de vochtige groenten, zoals tomaat, eruit en komkommer invriezen vind ik ook niet zo lekker.

Als je de ingevroren burrito wilt eten haal deze dan de avond ervoor uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast. Daarna in de oven. Makkelijk toch een voorraadje.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page