top of page
  • Foto van schrijverThuiskokkie

Buldak een Koreaans kipgerecht

Potverdikkie wat was dit lekker. Ik hou van pittig, Aziatisch eten, kip en rijst. Nou dit is een voltreffer. Buldak betekent: bul = vuur en dak = kip. Vuurkip dus. Tegenwoordig zijn de meeste ingrediënten wel in de gewone supermarkt te vinden en anders vind je ze wel in een toko of een Aziatische supermarkt. Nadat ik alles in huis had bleek het een heel simpel recept te zijn die ik graag deel.




Voor 4 personen

1 kg kippendij in blokjes gesneden

4 El gochugaru (te koop bij AmazingOriental)

4 El maïssiroop (te koop bij AmazingOriental)

2,5 El gochujang (koreaanse peperpasta)

1,5 El sojasaus

Zwarte peper naar smaak

5 tenen knoflook

2 tl geraspte verse gember

Wat water

Arichide olie

Bosui gesneden

Cheddar kaas geraspt


Doe de uitgeperste knoflook, gember, sojasaus, gochujang, gochugaru, maïssiroop en 1,5 El olie in een kom en doe daar de kip erbij. Meng dit goed en laat een aantal uur marineren in de koelkast.


Verhit wat olie in een pan en verwarm dit. Doe de kip erin en spoel de kom na met wat water en doe dit ook in de pan. Roer goed door en laat de kip zachtjes 10 minuten pruttelen. Laat ondertussen de oven op grillstand voorverwarmen.

Als de kip gaar is doe je deze in een ovenschaal met flink wat geraspte cheddar erover. Laat de kaas smelten, niet gratineren. Wanneer de kaas goed gesmolten is haal je het uit de oven en strooi er de bosui over.


Lekker met wat rijst en wat zuur.


Eet smakelijk en geniet van dit heerlijke gerecht.



Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page