top of page
  • Foto van schrijverThuiskokkie

Broodje hete kip

Dit is zo'n broodje die iedereen kent en eet. Alleen iedereen maakt het op zijn eigen manier. Ik moet je zeggen dat dit recept wel heel erg lekker is. Dus ik zou zeggen probeer het een keer uit, proef en oordeel.

Voor 6 broodjes heb je nodig:

6 broodjes (Surinaamse of harde)

4 kippendijfilets

1 fijngesnipperde ui

2 teentjes knoflook

4 maggiblokjes

1 el sambal

1 el mosterd

5 el ketjap manis

1,5 el basterdsuiker

Peper en zout

Paar takjes selderij

Zuurgoed


Hoe maak je het:

Breng een pan met water en 2 maggiblokjes aa de kool en doe hierin de kippendijfilets. Laat dit in 10 minuten zachtjes gaarkoken. Haal ze dan uit de pan en als ze iets afgekoeld zijn haal je ze met 2 vorken uit elkaar tot je mooie reepjes krijgt.


Snipper de ui en pers de knoflook. Doe wat olie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook even aan. Doe in een kommetje de sambal, mosterd, ketjap, basterdsuiker en 2 maggiblokjes en roer door goed door elkaar. Doe dit bij de ui en knoflook in de pan en roer goed door en laat even pruttelen. Dan mag de kip erbij en zorg dat de kip goed bedekt is met de marinade. Laat ook dit even pruttelen en hak ondertussen de selderij. Dit mag dan ook bij de kip.

Beleg je broodje met de kip, strooi er wat gebakken uitjes over een wat zuurgoed erbij. Voor de mensen die hele hete kip willen kan er ook nog sambal bij.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page